In kristen Føremålet er altså å invitere ikkje-kristne til å lufte sine aller største problem med, og innvendingar mot, kristendomen på ein ærleg og sakleg måte. Grunnen er. «Hvis jeg tenker sånn, så gjør kanskje andre det også, så jeg tror mange unge er flaue for å si at de er kristne», skriver kronikkforfatteren. Kristendom er en monoteistisk religion utgått fra jødedommen. 1,8–2,4 milliarder av jordens befolkning regnes som kristne, og i sine forskjellige avskygninger er. Menighet, forsamling, kristent fellesskap. Hva skal en sammenligne dette fellesskapet med?

Next lectures in Kristen Nygaards hus, store auditorium

In kristen Treenighetslæren er ikke eksplisitt uttrykt i Bibelen, men er et resultat av teologisk gjennomtenkning av den Gud som åpenbarer seg der. Mens mange blir redde av å høre at det ikke finnes objektiv moral, mener jeg det er det beste utgangspunktet for å respektere andre mennesker.

Som misjonærbarn fikk jeg se fattigdom svært tett på. Vi må derfor i en prosess finne ut av hvordan vi skal forholde oss til hverandre, og det finnes ingen fasit. Etter det jeg kan skjønne er det intet, in kristen, in kristen når det gjelder tingenes eksistensgrunnlag eller hvordan verden forøvrig fungerer som engang indikerer enn guddom.

«Hvis jeg tenker sånn, så gjør kanskje andre det også, så jeg tror mange unge er flaue for å si at de er kristne», skriver kronikkforfatteren. Én av fem nordmenn er skeptiske til personer med kristen tro, ifølge tall fra Integreringsbarometeret Det er en økning på 3 prosentpoeng. Kristendom er en monoteistisk religion utgått fra jødedommen. 1,8–2,4 milliarder av jordens befolkning regnes som kristne, og i sine forskjellige avskygninger er.

Undersøkelse: Én av fem er skeptiske til kristne

«Hvis jeg tenker sånn, så gjør kanskje andre det også, så jeg tror mange unge er flaue for å si at de er kristne», skriver kronikkforfatteren.

Norges Kristne Råd har gjennomført en undersøkelse av kjønnsfordelingen i styrer og menighetsråd både sentralt og lokalt i medlemssamfunnene. LES MER. Kristendom er en monoteistisk religion utgått fra jødedommen. 1,8–2,4 milliarder av jordens befolkning regnes som kristne, og i sine forskjellige avskygninger er.

Knyttet til de kristne friskolene i landet er det en mer levende debatt. Både gjennom spredte utspill fra politikere som vil regulere stramt hvilke. Psykologistudenten Maria Jacobsen (20) fra Bergen beskriver seg selv som konservativ kristen. Hun tror at Gud har skapt universet, og at.

The remaining lectures of the year will be in Kristen Nygaards hus, store auditorium. My count from last week's lecture indicates that you should.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail